què és l’espai de joc

L’Espai de Joc de La Closca és una sala preparada, de tons agradables i lluminosa, per al joc lliure en l’etapa de 0 a 5 anys. En aquest espai els infants sempre van acompanyats d’un adult de referència i així poder sentir-se en un espai segur.

A la sala trobareu tot tipus de materials naturals i desestructurats, alhora que peces diverses per a la construcció d’espais, minimons, i reproducció de rols. Hi ha una zona de contes i llibres, material artístic i musical, un bagul ple de teles per disfressar-nos, una caseta de fusta que ho pot ser tot, material tou per enfilar-se, saltar, i rodolar, unes quantes peces del fantàstic mobiliari pikler, un racó pels acompanyants de nadons que encara no gategen,…

En definitiva, l’Espai de Joc és un espai per poder jugar i compartir, infants i adults.

 

què no és l’espai de joc

L’Espai de Joc de La Closca no és un espai estrident. No hi ha joguines electròniques ni sorolls escandalosos. Tampoc hi ha objectes perillosos (tot i que els acompanyants han de ser sempre el filtre entre el nadó i l’objecte que està manipulant ja que són qui coneix bé l’infant i pot preveure una actuació perillosa) ni tòxics.

Tampoc és un espai on aparcar els infants per poder tenir un estona lliure. Tot i que l’adult no hauria de guiar el joc de l’infant cal que hi sigui de manera present i disponible.

Per últim, l’Espai de Joc no és un espai gratuït. I no ho és perquè sentim que per poder oferir qualitat, renovació dels materials, presència pròpia alhora que assegurar la vida del projecte ens cal que sigui així.

 

les normes de l’espai

– Cal anar descalços a tot l’espai de joc. Els adults és recomanable que duguin mitjons, i els infants poden anar amb mitjons o sense.

– No es permet l’ús reiterat del mòbil dins l’espai de joc. És un espai per compartir temps amb els nostres infants.

– No està permès fer fotografies sense el consentiment de les promotores de l’espai i de les famílies que en aquell moment l’habitin.

– Cal que els adults intentem no cridar dins l’espai. És un espai lliure per als infants. Els límits existeixen i són aquells que col·laborin en el benestar i fluir de l’infant. Ajudem-los a tenir cura d’ells mateixos, del propi espai, i de la resta de persones presents. L’exemple és el millor recurs.

-Es pot menjar dins l’espai sempre i quan es faci dins la zona indicada. Per evitar problemes d’al·lèrgies o de preferències alimentàries no es podrà menjar fora d’aquesta zona.

-Cal tenir respecte pels ritmes i voluntats de cada infant. No es permetran dins aquest espai comportaments que provoquin exclusió. Tampoc s’incentivarà mai que un infant participi de quelcom que no li neix. El joc és i ha de ser lliure.

-Mostrem als infants la importància de l’ordre. Recollim amb ells el material que hem estat utilitzant.

– És recomanable que no hi hagi més de dos adults acompanyant un infant ja que l’aforament és limitat i d’aquesta manera deixem espai a altres infants.

– Totes les emocions hi són benvingudes!

com funciona

– L’accés a l’Espai té un cost que dependrà del número d’adults i infants que hi accedeixin. Amb aquesta entrada teniu dret a jugar lliurement durant tota la jornada de matí o tarda.

– Cal reservar amb antelació si no es vol córrer el risc de que l’aforament estigui complet. La reserva es pot fer a través de la pàgina web, presencialment a l’espai o bé amb un missatge de whatsapp. Les reserves són vàlides sempre que es facin abans de les 10h del matí o les 15h de la tarda segons el grup al que es vulgui accedir. Les reserves fetes després d’aquesta hora no es tindran en compte ja que no podem assegurar estar-ne pendents.

– La reserva i assistència a algun dels tallers no inclou plaça a l’Espai de Joc. Però si que es faran descomptes en cas de reservar plaça a ambdós espais.

– També hi haurà descomptes en el cas de reservar, i pagar amb antelació, plaça per un grup de manera continuada.

Horari de l’Espai de Joc:

Dilluns de 16 a 19h. Matí tancat.

De dimarts a divendres de 10 a 13h i de 16 a 19h.

Dissabte de 10 a 13h. A la tarda obrim en cas de reserva.

Agost tarda, tancat.

Preus:

Entrada 1 infant i 1 adult: 5€

Entrada 2 infants + 1 adult: 8€

Entrada 1 infant + 2 adults: 10€

escriu-nos

truca'ns

695 88 20 72 / 649 52 32 25

troba'ns a facebook

/laclosca.espai

Subscriu-te al butlletí mensual d'activitats